TRIPPY HEARTS – LACEWING

Artiest info
Website
facebook
 

De folk-, blues- en dream pop-muziek spelende formatie ‘Trippy Hearts’ komt uit Boise, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Idaho en het gaat om een kwartet dat is samengesteld uit zangeres en keyboardsspeelster Jenn Sutkowski, gitarist Brent Heiner, gitarist en drummer Steve Samuelson en bassist Hyrum Haeberle. De twee laatstgenoemden spelen ook nog samen in de groep ‘Dark Swallows’, eveneens in hetzelfde muziekgenre opererend vanuit Boise, Idaho.

De acht nummers op hun debuutplaat “Lacewing” werden gezamenlijk door de bandleden Brent, Jenn en Steve geschreven. Het album werd al in de lente van 2019 opgenomen maar door het hele corona-gedoe werd de plaat pas in 2021 uitgebracht. Het eerste nummer op dit album is de single “Flamingo Gold Piano” die u op de bijgaande video kunt beluisteren. Het al in 2013 opgerichte ‘Trippy Hearts’ probeert telkens weer een gezapige sfeer in hun nummers te creëren zoals we kunnen horen in de tracks “Samskara” en “Sea Waltz”.

De zangpartijen van Jenn Sutkowski kunnen we niet altijd helemaal toonvast noemen maar juist dat gegeven maakt de nummers aanstekelijk en haar zang heel typerend voor het geluid van ‘Trippy Hearts’. “Unkown”, ons favoriete nummer “Everywhere” en “Garden City” zijn melodieuze tracks waarin dit misschien wel het best verduidelijkt wordt. Hoewel haar stemtimbre verschilt menen we toch ook gelijkenissen terug te vinden met het werk van Hope Sandoval en haar band ‘Mazzy Star’, vooral in het zes minuten durende wat mysterieus klinkende slotnummer “Beach Steed”.

De vertaling van de albumtitel “Lacewing” is ‘gaasvlieg’, een insect die wij in de volksmond ook wel eens ‘bruinoogjes’ of ‘goudoogjes’ plegen te noemen. Ze leven van het eten van bladluizen en er zijn wereldwijd zo’n 1200 soorten van bekend. We zien niet meteen een betekenisvolle link tussen deze uitleg en de liedjes die op het gelijknamige album van ‘Trippy Hearts’ staan, maar we vonden deze informatie op één of andere manier toch wel een beetje relevant en educatief, vandaar!

(valsam)